BANKROLL MANAGEMENT

Hur ska du tänka? Vi får kontinuerligt frågor om hur man ska hantera sin bankroll och det är verkligen en svår fråga för teorierna skiljer sig åt otroligt mycket. Vårt sätt är att placera upp till 5% av sin bankroll på varje match. När vi går igenom bets så gör vi det veckovis, då blir det naturligt att vi tar 5% av vad vi har i början av veckan. Vi satsar oftast lika mycket på varje match och sen när veckan är klar så räknar vi om bankrollen inför nästa vecka. Antalet bets skiljer sig från vecka till vecka, och det brukar vara mellan 5-20 bets beroende på hur mycket värde vi hittar.


Det mest optimala är självklart att räkna om sin bankroll efter varje bet och ta fram 5% av sitt kapital för just det bettet. Men i vårt fall så lägger vi alltid ut veckans bet på måndagar för att alla som följer oss ska ha tid att se våra tips.


Man ska inte underskatta den psykologiska aspekten av betting. Det är där majoriteten av alla spelare ”gör bort sig”. Det kommer komma negativa veckor och då är det ännu viktigare att följa de regler du har satt upp. Det är inte bra att i mitten av en period bryta reglerna och öka bets storleken för att vinna tillbaka det du förlorat snabbare. Oftast slutar det enbart med att du tömmer ditt spelkonto och att du får börja om från början igen


För att följa upp den psykologiska aspekten av den bankroll management som vi presenterar så innebär det att när din bankroll växer, så ska också dina bets öka i storlek. För att dra en personlig koppling till detta så växte jag själv upp i en familj med hårt slitande egenföretagare som lärde mig värdet av en krona. Vilket i detta fallet innebär att det finns en maxsumma på mina bet för att jag ska kunna göra mina beslut och må bra när jag väljer matcher. För även om hela min bankroll idag är pluspengar, så skulle jag inte kunna klara av att lägga bets på 25 000 kr. För när det kommer en negativ swing så kan det innebära att man missar 10 bets i rad, vilket ger konsekvenser att det är svårt att fortsätta ta logiska beslut som ger positivt avkastning. Medans om mina bets pendlar mellan 1000-2500 kr så kan jag hantera dem negativa swingarna på ett helt annat sätt och fortsätta ta bra beslut som gör att jag blir vinnare i längden.


Detta är något som varierar från person till person men det är en otroligt viktig aspekt att tänka igenom innan du börjar spela. För även om vi levererar positiva resultat så innebär det också att det finns perioder då vi gör förluster.


VAD ÄR VÄRDE? Vad är egentligen värde inom betting världen? Det absolut bästa värdet du kan få inom betting världen är självklart välkomstbonusarna, som i många fall dubblar din egna insättning. Så vi rekommenderar helt klart att du utnyttjar alla bonusar för att kunna bygga ett så bra startkapital som möjligt.


Det finns olika varianter när man pratar om value betting. Vårt sätt att se på det är att du försöker hitta ett bet som är ungefär 50/50 chans till vinst, men ger mer än 2.0 i odds och på det viset har du en “positiv coin flip” framför dig. Det är begreppet “positiv coin flip” som vi kommer kontinuerligt jobba med. Detta gör att du inte behöver sätta mer än hälften av dina bets och ändå sluta på plus, för många av dessa bet ger ett odds på 2.1-2.9.


Värde på våra speltips. Mycket av vårt värde hittar vi på fotboll på 1X2 där man väldigt ofta hittar ett odds över 2.0 och laget är ändå favoriter till att vinna matchen. Detta är också ett enkelt sätt lära sig betta och många kan identifiera sig med den typen av bet.


När vi letar värde till våra speltips så använder vi inget program utan vi screenar alla matcher manuellt och då har vi ett riktmärke att vi försöker följa dom tre starkaste lagen i varje liga och dom tre svagaste lagen i varje liga. Utan en exakt statistik så vet vi att dom tre starkaste lagen har vunnit majoriteten av sina matcher och de tre sämsta har förlorat sina matcher. Så kan man få över 2.0 i odds att någon av topplagen ska vinna eller ett odds över 2.0 på att någon av dom sämre lagen ska förlora så finns det generellt sett ett värde där.


Typexempel. Denna match spelas den 24:e november 2019 och är i franska Ligue 1. Toulouse-Marseille: Marseille ligger två i ligan och Toulouse ligger näst sist i ligan och Marseille ger 2.25 i odds. Detta är precis den sortens bet vi söker inom fotboll. Bara för att detta bet ingår exakt i vad vi letar efter så ökar vi inte på våran bet size utan vi ligger kvar på samma storlek som vår bankroll tillåter. Ändrar du storlek på bet från den mallen de satt upp så blir det inte längre ett statistiskt coin flip utan då kommer resultatet påverkas av vad du själv tror om matchen och när det ser som bäst ut, så är det inte alltid så bra som du tror. Detta är också en klar parallell man kan dra mot börsen, när allt ser som bäst ut så köper personer in sig på alla topparna och säljer ut sig på botten. Vilket betyder att det är oftast inte så bra som det ser ut så här är det viktigt att följa riktlinjerna man har satt upp för sig själv och kombinera det med en sund bankroll management.


Bara på att spela på 1X2 så har vi släppt mellan 5-10 matcher i veckan och under dom senaste månaderna har vi levererat en avkastning på 22% i månaden. Detta är helt utan att veta en enda startuppställning i någon liga eller någon spetskunskap om själva lagen. Vi har bara läst statistik och sett till att vi alltid har ett positivt coin flip framför oss, vilket gör oss till vinnare i längden.


Det finns naturligtvis flera sätt att spela på och vi kommer fortsätta att ta upp flera sätt men detta är ett sätt som vi har sett fungera. Det som verkligen är bra med detta sättet är att det är stora matcher och stora budgetar på dessa marknader vilket gör att det kan passa alla olika sorters budgetar.


Hoppas ni följer oss och tar del av alla våra speltips framöver!thinking
DEN PSYKOLOGISKA ASPEKTEN AV ATT BETTA PÅ SPORT

Detta skulle vi säga är den absolut viktigaste delen av allt Har valt att vänta och skriva detta innan jag själv var inne i en dålig period och när vi nu går på första veckan av 2020 så har jag avslutat året med den absolut sämsta månaden under året så då passar det väl bra att få ner sina tankar. Den stora frågan är att: Hur hanterar man när alla sina bets går förlorade? För även om du gör sin reasearch rätt och gör allt exakt likadant som man alltid gör så kommer det alltid komma perioder då betten inte sitter som dom ska. Det är då så viktigt att man har funderat igenom sin betting plan ordentligt från början så att man har möjlighet genomföra den när det går dåligt och att man till slut vänder upp det till ett positivt resultat i slutändan.


STEG FÖR STEG  • Komma fram till vilken sport, vilken marknad som man har kunskap i och som man förstår sig på. Man ska veta om hur ligan är uppbyggd, hur många omgångar det osv. Vet så många spelare som kan visa mig att dom har ett plusresultat i en liga eller i en sport men ändå inte slutar plus på hela året för när den ligan är slut för året så fortsätter man betta på saker man inte har en aning om. Det är så viktigt att hålla sig det man kan och bara låta bli dom andra delarna. Detta leder också till att när något händer i matcherna, så har man en förståelse av att det som hände är sannolikhet att hända igen i nästa match eller om det var något sensationellt som gjorde att resultatet blev som det blev. Självklart kan man lära sig om flera sporter men man ska inte räkna med att det blir lätt och det är där vi kommer in på steg 2.

  • Skriv ner alla din bets. Jag älskar själv att använda excel till detta och tycker att man snabbt kan få en bra överblick över sina bets. Skriv ner själva bettet, oddset på matchen och gärna lite tankar om ditt bet. Det är lätt att glömma om sina förluster och bara fokusera på dom betten man vann på men skriver man ner alla bet så blir snart väldigt klart för dig själv om man ligger plus eller minus.Alla hör alltid om dom som vinner och det är lätt att bara bli infångad i det och köra på men man ska veta att den totala majoriteten av alla spelare förlorar för annars hade inte spelbolagen funnits. Så våga vara kritisk och ställ krav på dig själv inför varje bet så kommer det bli ett bättre resultat i slutändan.

  • Betsize: Ingen kan egentligen säga vad som är rätt och fel här men vårt absoluta råd är att börja med små bets. Det är lättare att hantera swingarna och fortsätta göra 1 rationella beslut inför varje bet. Öka på dina bets stegvis med försiktighet. Det kommer alltid finnas saker att betta på så försök att eliminera den vanligaste tanken : Tänk om jag hade satt mer så hade jag vunnit så mycket för det var ett säkert bet. Det finns inga säkra bet! Därav att vi alltid ser våra bet som en coin flip och räknar med att vi ska förlora hälften av våra bets.Avslutningsvis vill vi säga att våga ha tålamod, att bli en vinnare på spelmarknaden händer inte över en natt. Låt det ta den tiden det tar och under den tiden lär känna din egna spelprofil. Läs gärna igenom våra tankar om hur man hanterar sin bankroll.

    Självklart ska man utnyttja alla sidornas bonusar och är det något som ni undrar över så tveka inte på att hoppa över till kontaktformuläret och ställ era frågor.
Betting med Flashscore

Det finns många verktyg man kan använda för att förbättra sitt spelande, en av dem är flashscore. Detta är en hemsida som vi tycker alla bör utnyttja när de spelar.


Flashscore visar odds för alla sporter och alla ligor på en samlad plats. Man kan öppna upp ett eget konto här och samla dom matcherna man vill följa. Detta är ett enkelt sätt att få en god överblick över vad som spelas. Bara genom några knapptryck så kan man få fram mycket statistik om just den matchen man är intresserad av. Exempelvis skadelistor, hur dom har levererat på hemma- och bortaplan och hur det har gått i historien.


Dom har även en flik där dom jämför oddsen på vilken sajt man kan få bäst odds. Att kombinera bästa odds med bästa bonus ger dig som spelare gott underlag för att bli en vinnare. Under våran bonuslista så finns alla bolag som flashscore visar.